Sunday, February 27, 2011

saye suke!!~

saye rase saye suke awk.....
tapi saye suke awk jugak.....
sooo awk dan awk...
awk awk suke saye tak?
LOL

Saturday, February 26, 2011

rehearsal.. kawad!!

when the first time, i started this kawad thing... i really had a hard time to get used to the HOT weather.... the sweat... the command... the hentak kaki padu la... pacak tumit la.... bukak dada la... senang diri la.... baris sedia la......
huuuu exhausted man!!~ tapi bile lame2 kawad da jadik sumthing yg fun....
it just dat, my main problem adalah... BURN!!~
sangat cepat burn.... da same kaler ngn rambut da nih.......
hurmm tapi pengalaman ni mmg terbaik.....
i will never ever forget for the rest of my life....





ni rehearsal tuk pertunjukan kawad kaki.... just half way saje......
klu nk yg full... nnt la akan ku upload lagi...........
 



video

oohh n btw..... jurulatih2 yg telah mengajar kami....
we are proud to be part of your kawad life.....
it was an honor to be trained by u guys... 
Tuan Abu, Tuan Hairun, En Rosdin, En Shamsudin, dan En Zul....
saye sayang kamoo sume!!~

Thursday, February 24, 2011

bagus!

klu niat kite nk jadik bagus... kite kena buat yg terbagus...
klu niat kite nk jadik paling bagus... kite kena buat yang lebih baik dari yg terbagus...

tapi andaikata kite tak mampu jadik yg paling bagus....
never ever feel down.... sbb langit tak salu nye gelap....
bile lepas hujan pasti akan ade mentari, pasti akan ade pelangi...

kuatkan ati.... cuba lagi...
klu itu adalah peluang terakhir. tak mengapa....
kerana pasti ada ketika di mana kita akan tau kemampuan kite...
dan kite mampu untuk membezakan untuk menonjolkan.....
segala ape yang kite ada...dengan harapan orang di sekeliling nmpk dan yakin pada kite....
dan yg bagus juga akan muncul jua.....

engkau bagus!!!~
aku laaaagi baguss!!!!!!!!!!!!~


Wednesday, February 23, 2011

kawad kaki...

mmg la kawad kaki kan.. takkan kawad tangan plak.... haha
1st day cuma panas2 sket jek....
baju pon tak pakai uniform lagi... tapi da semangat da.....
2nd day da mule pakai baju kawad.... amik mase lame betol... nak2 kasut die yg tinggi sampai nk cecah lutut... gile ke ape? da la berat nak mampos...!!~


nk pki baju..... da la tak bape nk semenggah je... langsung tak yakin... tapi takpe la....
bak kate ratna.... (roommate) "ok la ain.... i tgh semangat nih..."
pergghh mmg semangat nihh.....
ni baju die... yg da mcm askar wataniah da...cuma nasib baju biru cantik lagi....
sbb tak penah pakai.....


pastu dok pk nk pakai belt la.... nk pakai kasut la.. nk pakai beret la.... usaha sungguh punye sungguh.... tadaa!!!!!!!!!!~

heheheh comel tak?
haaa ni kulit pada ari pertama.................
masih gebu berseri.........
okehh meh close up sket.....




comel kan? ngahahahhaha
ni ari pertama kawad dgn uniform pada 17 Feb 2011... ari Khamis....
berpeloh nih.. nk siap2......

madah tuk arini..

Passion: There are some things in life that catch your eye, and then, there are those that capture your heart. Pursue those.



so tuk ari, waktu dan saat ini....
my passion... is.....
kawad kah? hahhahahahah tak la sgt....
tapi sumpah.... mmg best!!!~

Monday, February 14, 2011

Kurus Sus... (selingan)

arini ade kurus sus kat AKMAL (Akademi Kastam) kat Melaka....
haisssh saiko nye saye sampai da blank otak pk kan ape nk bawak barang....
bape beg boleh muat barang2 aku nih......
camne nk tgl bebear kat umah....
mcm mane nk bawak kasut kawad....
yeahh betol la tuh....
aku g kurus sus ni nak:

1. kawad
2. Swimming
3. Menembak
4. Daki bukit
5. P lawat mana tah lupa la... hopfully dpt g Singapore... ngeeee
6. Dapat kawan2 baru.... erkkk takott...!!~ jgn risau awk... saye akan cuba setia pada awk.. hihihi 
hurmmmm sooo nk siap2 da nih.. driver nk datang amik kol 7....
soooo yadddaaa yaddda.... jgn tekejut kot klu muka ceq itam bekilat nnt... haissshhhh...............

pasrah betol....

 
so quote for the day:
A great friend is someone who makes your problems their problems just so you don't have to go through them alone....


saye harap saye dapat jumpe raaaamai kawan yg baik.... hihihi
dan saye takkan lupe kawan2 saye kat opis tu.. insyallah.....

Ya Allah, Kau tabahkan la hati hambaMu ini....
Kau permudahkan lah segala apa jua urusan ku ini....
Amin.... Ya Rabbal'alamin....

buku pertama

i was fussy, choosy, and picky when searching for...  A BOOK!!~
sbb ape? hurmmm saye suke buku yang mahal, yang best, cover menarik, dan jugak isi terbaik..... haaa tak ke perlu choosy tu..... kan?


buku pertama.... saye BELI.... waktu umur saye 21 tahun...name die hiStory..
(ape? umur 21 baru start baca buku?)
hahahah kate fussy.... mest la memilih......ok let me rephrase dat sentence.... i started bace da lame... maybe dari kecik lagi... tapi buku yg mampu dibeli...... haaaa umur 21 la tuh.... yg sblm2 tu lebih kepada pinjam.....
sbb prinsip saye..... buatpe nk beli, klu kite leh pinjam.... haaa tu prinsip dulu la kan....
sbb pk kan, "alaaa nk bace pon sekali tu jek....."




so da name pon history kan.... so tinggal history la...
well, nk cerita banyak pasal buku ni pon... takde la byk sgt... sbb saye terjumpe die secara tiba2.... mgkin sbb kandungan die menarik dan cover yg cntik buat saye teringin nk beli...
jgn tanye harga die berapa....... sbb die limited..... dah la hard cover.....
font dalam buku tu pon takde la haliuuhh ja.... besaq sng nk paham....
jln cerita menarik.... pengolahan cerita ponn sgt best......
smpi boleh menarik minat org yg tak suke beli buku ===> kepada membeli buku,....
haaa tak ke hebat buku hiStory tu.....
tak kan jumpe da mane2 u carik....
yeahhhhh to be frank, buku ni masih lagi saye simpan sbb sayang nk buang......
lagipon, buku pertama kot..... nk buang, rase syg..... sbb mahal aritu beli.... hihihih


so my quote for the day is:


You will know that you love someone when you want him/her to be happy. Even if that means you're not a part of their happiness.

cinta pertama saye tak mampu saye miliki.... mungkin bukan jodoh kate nye......
tapi hadir beliau dalam idup saye da cukop indah..... dan mampu buat saye teruskan idup ni....
mampu beri semangat dan perangsang tuk saye terus maju dalam hidup saye.... dan juga sbb saye tahu, die da pernah mnjadi sbhagian daripada idop saye.... jadik... saye da bersyukur dgn ape yg saye ade..... ape yg saye takde.....
mungkin hidup bahagia beliau bukan dgn saye.. tapi saye redha.. kerana saye tau, di luar sane ade seorang yg mampu bahagiakan saye lebih daripada beliau....
insyallah..... doakan yang terbaik yek!!~ Amin.........


p/s semoga beliau berbahagia selalu...... sbb saye mau kamoo tau klu kamoo gembira, saye juga bahagia...

Wednesday, February 9, 2011

Drafting the storylines....

To write a story book or a novel, the first thing u need to be is a good author.... u need to have excellent story lines.... to write up summary of the story which will drag, and lock people's mind..... when their eyes are met for the first time...
However, to start a new chapter of ur life...isn't that easy...... DEFINITELY!!~
being able to forget the past, is advantageous... being able to create a new future ahead is another achievement...
somehow, we need to lay back a moment... to think wisely.. to act accordingly... 
what are the things we have to left behind.... n which are the things we need to carry them all  for the rest of the journey of your life.....

there are reasons why they were called your past.....
1. because they are not strong enough to build the commitment....
2. because they are not good enough to be your companion..
3. because they are not try hard enough to find the compatibility...
4. because they are not smart enough to see your honesty, sensuality and ect....
actually banyak lagi... tp yg ni yg smpt di pikiokan.... hihihi

so the quote for the day is: 

Dreams are today's answers to tomorrow's questions


cita-cita dan impian klu di tulis mmg panjang berjela konfem punye....
tapi to achieve alllllllll of them is maybe impossible... but trying ur best to grab those opportunities to achieve them... is possible....
so yang penting hati... tetapkan dulu ape yg di rase kan mau....
pikirkan dulu ape yg dirase kan perlu.....
usaha kan semua jalan dirasekan ade......
tawakal pada Allah selepas kita da penat berusaha....
Insyallah...... berjaya.........
sape tau, yg susah tu la yg akan jadi perkara paling mudah yang mungkin berlaku dalam hidup kita.....


dan sesuatu yang mudah pula, takkan datang bergolek klu kita tak cuba..... kita tak usaha....
kan???
 

berat ideal saye!

LilySlim - Personal pictureLilySlim Fitness goals tickers LilySlim Exercise days tickers